Wednesday, December 29, 2010

wira dapur!

Jeng jeng jeng, selama nih lupa plak yer aku nk perkenalkan sape geng masak aku...
yer aa jgn ingat aku nih duk mkn luar jer yer, utk pengetahuan rakyat jelata, aku nih dh lame x merasa mkn kt restoran terutama skali satay kambing yg perghh tuh...jimat duit beb, saving beb..nape?? haa x pyh laa nk jelas kan..ok2..nih gang masak aku....hahahha kalo nk ikutkan sejarah, aku mula2 msak dgn Suelaiman (Skem) ,pstu lame2 masuk sorg lagi Anas (But) pstu lama kelamaan masuk lagi sorg Johan (Kong)...ckup laa dgn 4 org keahlian tetap sbb keahlian dah ditutup..paap..hahah kami bukan sahaja hebat didalam kelas (ye ke?) mahupun di padang, malah di dalam dapur, kami juga merupakan wira-wira apabila memegang kuali dan senduk..hua hua hua so mlm nih kitorg masak Lontong Goreng..jeng jeng jeng nih laa antara makanan yang style pernah dicipta...ape? nak resipi?? meh tanye laa org2 dlm gmbar nih yer..huhuh ini secret recipe pun xdpt nk buat..only in Beijing :)


proses menyatu padukan lontong dgn kuah udang kering

rupa ketupat setelah digaul bersama tumisan udang kering,telur dan sayur

tadaaa siap!!! hias laa ia dgn ayam celup tepung dan juga pisang..kalo nk hiasan tuh nmpak cantik haa anda juga bleh letak durian sebijik kat tepi tuh...

dari kiri, anas,johan,suelaiman,aku

nak makan, kene laa hias2, baru laa berselera...

ok laa, kepada anda yg nk fly oversea tuh, percayalah..skill memasak anda akan tetibe muncul bile anda brada di oversea..serius...skit pun x tipu sbb secara tulus hati dan berterus terang,kat rumah aku nih tukang makan jer oiiii

For Malaysia football team , this Lontong is for you!! hahahhaha terbaik laa!

5 comments:

syafiqah.rahmat said...

helo2..siapa derma lontong tu ye? :P haha.nway..thanks anas bagi ktorg rasa lontong tu :) ANAS JE.

wanny 婉妮 rahman said...

tak tipu.sedap weyh! ;)

MaNis Si MeRaH jaMBu said...

penuh hospital haidian lepas nieh...ngeh2

菲亚德 said...

SR : hahha yer laa tuh ktupat korg! hahah gi la thanks kat ANAS..gi laa, x kisah pun,jnji perut aku kenyang..hahahha

WR : cam unsur2 bodek jer

Manis Pink : xde nyer, sah2 beratur pjgn nnt kat ting.3 nih nk rse kitorg nyer masakan..hahhaha

along79 said...

waaaaaa... menu baru tu...
boleh jadi chef lepas ni...
boleh hasilkan menu baru...
hehehehe....