Tuesday, February 17, 2009

pusing Malaysia dgn ku

你们好!! 真的想你们!。。(hai smua,amat merindui kalian)

meh sini nk cite sket cuti ku dihabis kan bagaimana..hehehheh ok2..sbnarnye, aku buhsan gile nk mati duk umh sbb duk sekor2 jer...huhuh jadi......tup tap tup tap nk jadikan cite utk post aku

ceritanye begini....10 Februari 09, ayahnye kak izat (kak ipar aku) kembali ke rahmatullah,al-fatihah dan jenazahnye dikebumikan die Batu Pahat,Johor...pada hari tersebut, bergegas laa aku n mama gi Batu Pahat...korg pnah dgr x pepatah "smbil menyelam smbil minum air" ?? mesti aa kan kalo x sia2 aa dtg blaja kat Beijing (utk budak BFSU jer..heheh)..citenye, on da way tuh "ting!!" ade aa plak plan dlm pale otak aku nih...bleh aa plak plan nk mlencong turun kL,heheheh ape lagi terus aa contact si Fulizi yg kebtulan merayap ke kL...stelah melobi ibu bapaku, last2 "APPROVED" atas dahi aku...ok2 green light!!
pagi 11 Feb tuh smpai aa aku n mama kat bndar Batu Pahat terkial2 mncari msjid nk smyg subuh...aiseyh tmpat org , mne aa aku tau..huhuhuh lps stle smua, wo de da gege (abg sulung ku) amik aku then gi aa kat Seri Medan,kmpung nyer...smpai2 jer perghhh aku ternmpak bnda hijau,tajam2,bau sedap...korg teka aa...
nilah bndalah yg aku ckp tu
OPS DURIAN RUNTUH sdg dijalankan (dari kiri,upin,ipin,rajoo)

hantu durian dlm cite upin ipin yg makan...bersepah Upin check utk memastikan jauh dari virus chigugugunya maupun sawan aksi membelah
seksi kan???..umphhhh

menikmati...umphhhhhh (8 harakat) demi durian,jari berdarah pun xpe...apa saja utkmu

nmpaknye itu je kot aksi OPS Durian Runtuh..uihhhhh bukan sng wooo nk amik durian, bnda yg paling azab skali perghh mnatang nyamuk nih aa, mengganas x ingat dunia..perghh gler gler punyer byk aaaa aiseyh...tp apa saja utkmu...huhuhuhuh itu jer cerita di Batu Pahat.. eh lupe lak, ptg tuh gi bndar BP pekene aaa ....

mee bandung,otak2,ABC..perghhhh

mlm tuh, balik JB!!! hehehhe kampung ku!! xkmane pun n tghari tuh, enroute to kL by bus..mahal seyh RM32.10k,aiseyhh come on laa...yg gi batu pahat RM58.40..perghhh bile laa nk turun rege tiket nih..pepepun kul 5.30 smpai aa kL..

under construction

smpai kat pudu, terus aa nek train gi UKM umh si daniel..huhuh then si fulizi n danier smpai bwk blek umh..mlm tuh heheh gi downtown,cheras sje jln2 cari psl..ushar2 jer..pastu balek umh..ZzZzzzzZzz....


ni pebende plak ni?? ni aa tv utk kara-oke..hehehehh

那个晚上我唱歌3个歌(mlm itu sy menyanyi 3 lagu)

kami bertiga sdg ber-chang ge



saksikanlah performance kami live dan limited!!!!


video


video

heheheh lps ber-chang ge, agenda seterusnye ialah berbowling..huhuhhu stelah menunggu dlm waiting list aiseyh..

strive for turkey eh? hehehe

the result...hmmm

ting!!!!


tuh jer utk mlm tuh...zZzZZZzzZZZ
esknye, kami ke seremban mengambil si pkah...huhuhuhh

negeri 9, darul khusus


lalu terus lincah (ayat farez) ke damansara...



aisey, jln2 sudeyh, tgk wyang sudeyh...balek aa weih...kitorg snggah mamak jap..1 bnda terjadi... hehehe nilah shisha mndalah berasa prisa seterawberi..huuhu aku nih budak jakon x pnah nk men-try bnda2 nih,slalu je dgr tp x pnah pun try...hehhe try laaa....


pastu.......




PADAN MUKERR!!!! tuh aa x reti nk buat,hahahah terbatuk2 haa....da aa mls aa try lagi..enough is enough!!

tutup cite mlm tuh....

esk gi aa equine park,the mines and alamanda...pastu hntar si fulizi balek bye bye,zaijian

esknyer....

tgk laa hargenyeeee..bleh beli kete sbijik!!!

ke TS bersama sudin yg gler smangatt tunggu kt sentral kul 7.30 pagi lagi...heheheh aku nyer dtg kul 12..wahh tebal tul iman mamat nih menunggu...x kmane2 pun, gi low yat ushar kamera, then gi TS tgk wayang..terserempak dgn Aini(cm drama),namun die busy lalu aku bersama sudin aje la melihat wayang bersama2...upin dan ipin..lps gi TS balek aa weyhh tp smpat gak isi tangki kat sentral...

makanlah....

pengembaraan ku tamat pada 17 Feb 2009 setelah lama meninggalkan rumah..huhuhu xpe skali skale..so,skg nih dlm mse 5 hari nih, hmm melepak laa ku dirumah ngadap homework(mybe)..skali skale jer aku nk njoy cmni, bknnye slalu pun..hmm gitulah yer..(countdown back to Beijing)

Fadhtastic tinggal rumah...