Saturday, October 15, 2011

Melawat junior!


Weekend ouhh weekend..setiap weekend buat bnda lebih kurang jer...boring btul..bagus lerr smlm aku berpeluang untuk melawat junior yg baru sampai di Beijing ini. Sebenarnye mereka dibahagikan kepada 2 kumpulan. 1 kumpulan kat u aku BFSU n satu lagi kat Beijing Language n Culture Uni (BLCU) . BLCU ini terletak lebih kurang 20 minit dari BFSU, dekat aje. Kat BLCU ade 36 org student dan 6 org tuh adalah lelaki. Kesian, mane lagi lelaki-lelaki menghilang?? hehehhe semalam kul 10 aku smpai kat U diorg. BLCU ni ramai gak foreigner, terutama sekali org Korea,sape2 yg suke gileeee kat org-org Korea yg jambu sgt tuh, bleh aa dtg sini.Suasana weekend kat situ mmg meriah. Memandangkan waktu dah pukul 10, diorg smua dah start nk kluar berparti. Ish ish ish nasib baik laa adik-adik aku nih baik2 smua. Melangkah masuk ke asrama diorg, fuiyooo kagum seyh cam hotel! Siap ade housekeeping lagi..agak2 braper laa KPM byr yerr...mmg selesa laa. Aku xde buat ape2 pun smlm, melainkan sembang2 kenal2 jer dgn diorg nih. Sblm nih diorg jer yg rajin dtg BFSU..hehheh


meja study, tv,peti ais..mmg lengkap laa.

katil yg selesa, bilik turut dilengkapi dgn aircond dan heater.



aktiviti budak2 nih lps subuh. Solat subuh berjemaah, dan bacaan mathurat dituruti dgn sedikit perkongsian mengenai cabaran jiwa di luar negara. Selepas tu makan2 roti sembang2..pstu sembang lagi dgn diorg nih

dapur yg lengkap dan bersih..best nyerr

kat luar bangunan.

nih lahh tulisan hanzi BLCU. Selamat datang yerr adik2 skalian, blajar rajin2..hehehhe kpd KPM dan ibu bapa jgn risau, pelajar2 anda semua berada dalam keadaan yang sgt selesa dan best! heheh


Terima kasih kpd :
Syafiq,Fizan,Aniq,Syaiful,Arif,Najmi atas kesudian menumpangkan aku kat sane 1 malam..heheh

3 comments:

akmal afiqah said...

saluteee lah kat senior. x kira yg girl or boy. sgt caring kat kiteorg yg de kat blcu :D

Fayyadh Azmi said...

terharunye.cube pikir ape yg kite dpt kalau buat kerek dgn org? x salah menyantuni org terutama mcm korg yg baru dtg :)

akmal afiqah said...

ye ye. betol. hehe.