Sunday, September 19, 2010

kecek Jepunnn

kringgggggggggg (loceng bunyi)

ohio!!
ok ok hari nih start kelas bahase Jepunnn...wah wah sgt best...terjwblah persoalan ku nape kene blajar bhase jepun...cikgu ckp jepun n china nih ade "hubungan" dari semua segi..dari nk di tekankan lebih2 lagi dari segi tulisan..wah mmg pun, tulisan diorg nih mcm lebih kurang jer, cume sebutan jer lain...ok..maka bermula lah kelas jepun ku tadi...cikgu nye laki..pelik tul sem nih byk smua cikgu laki..tension aku...(disadvantage ni) jadi kelas tadi kitorg blajar aa sebutan nye.. 'a' 'i' 'u' 'e' 'o'...wah pronunciation die best gak, xde tone cam bhase china..tulisan die ade 2 jenis, hiragana dgn katagana...wahh korg penah tgk cacing x?? haaa tulisan nyer mcm cacing laa lebih kurang..huhuh cmne2 pun kene aaa hafal yer..heheheh tp ape2 pun, mmg enjoy laa blajar jepun nih..hehehh so, pas ni kami bukan sahaja boleh berbahasa China, malah boleh juga berbahasa Jepun..wah wah wah ini satu kebanggaan...x sia2 MARA hntar ke China nih (bodek Mara), Alhamdulillah...harap2 kelas nih berjalan dgn lancar!!! ting ting ting..time`s up...bye2




Wen Sensei

nih laa buku nyer...kuai le ri yu (bahasa jepun yg ceria)

tiru gaya cikgu utk pronounce bhse jepun..kene ade gaya beb, baru style :D
SELAMAT MAJU JAYA
GOOD LUCK
JIA YOU
GANBATTE
(4 bhse )

2 comments:

fannie said...

tulisan jepon ade tiga. hiragana, katakana n kanji (okay, maybe yg ni sbb lebih kurg cam cine so korg xrase die tulisan jepon kot).

ah dengki gilaaaa. lama gila farah tinggal bahse jepon.

菲亚德 said...

ouhh ade 3 yer..mybe fadh x smpai lagi kot yg ketiga tuh..hehehe nnt bleh aa kot fadh ckp jepun dgn abe n kak ra :D