Tuesday, June 29, 2010

Dia pergi...

2,3 menjak nih, hati ku yg bertaman-taman nih bertambah sayu...nak2 plak dah dah dekat nk balik Msia nih..aku cuba menenangkan diri,tp ntah apakan daya..ade aje ia dtg menghantui aku..aku pasrahkan segalanya..semuanya di luar kawalan ku..setelah 'pemergian' kamera ku tersayang, kali ini disusuli pula dgn 'pemergian' motor tersayang ku..aku pun x tau, mengapa mereka mencemburi hubungan aku ini. tambah mereka, mereka tidak merestui hubungan aku dgn 'dia' . kata mereka, hubungan yg aku bina ini tidak mendapat 'endorsment' dari mereka...utk melawan, siapalah aku ni...huh?? sape mereka nih?? mereka nih aa polis kat beijing nih..uwaaaaa!!! skg dah x bleh bwk motor lagi!!! so, nk x nk aku akhirnya terpaksa jual semula motor ku itu dgn hati yg pasrah bukan kepalang..aku betul2 harap dpt gune smpai aku grad , tp itulah yg dikatakan oleh Prof Awang "ingatkan panas smpai ke petang, tp hujan di tghari"......

so, aku nk bwk korg sume flashback ke zaman aku dan die bertemu suatu ketika dahulu..




gmbar kat atas nih amik pada 23 May 2009,Jumaat..hari tuh aku x de plan pun nk angkut motor..tup tup bile teman budak2 nih beli, haishh terdetik utk angkut sebijik.





nih gmbar mase summer tahun lepas..merayap2 mlm mlm buta..huhuhu suatu ketika dahulu,kamilah raja jalanan.

dgn motor nih dah byk kenangan manis dan x lupe juga yg pahit...yg manis nyer kitorg naik motor gi masjid kat Yiheyuan , gi embassy, dan yg penting aku selalu bwk gi kelas selalu...yg pahit?? xpe la, yg berlalu biarlah ia berlalu...

tanpa disangka2,aku terpaksa jual ...







24 Jun 2010...maka, disinilah titik nokhtah aku dan die..aku terima jer la takdir nih dgn berat hati..tp aku terpaksa pikir, sekurang-kurangnya die pernah bahagiakan aku suatu ketika dahulu...terima kasih motor ku... i luv u very very much..



cintaku cinta tulus murni... sungguh berat ku melepaskan mu..namun aku terpaksa pasrahkan segalanya..

5 comments:

alyaa ali said...

awat jual?
wanny pon jual gk..
xley gune dh ke?

nur hidayah rosman said...

fayyadh, nk mencemar duli..;b
syok boleh naek motor..
tpi klu tyme winter simpan kat mane motor tu?? ;D
~hidayah rosman~

nur hidayah rosman said...

fayyadh, nk mencemar duli..;b
syok ade motor sendiri,, tpi kalau tyme winter senang ker nk simpan motor tu? ;D

菲亚德 (Feiyade) said...

alyaa : laa kene aa jual..polis x bagi laa! huhu cdih!

菲亚德 (Feiyade) said...

hidayah rosman : ouhhhh sila2 mencemar duli, xde masalah....kalo time winter tuh simpan kat garage...